För boende

Vi har en sluten grupp på Facebook för boende.


Service dygnet runt

Felanmälan, eller frågor om avier och ekonomi kan göras hos Riksbyggen 0771-860 860. Linjen är öppen dygnet runt , året runt.


Varje vecka på onsdagar har vi öppet kontor i 42-huset, kl 19.00-20.00, dit ni kan komma om det är något ni vill prata om. Ej öppet röda dagar, julafton, nyårsafton och valborgsmässoafton.  


Tv och bredband via Telenor

Beställning av tv-kanalerna som ingår i månadsavgiften, beställning av bredband till egen månadskostnad, beställning av box/router uppsägning och allt annat gör man själv via 

Telenor på telefonnummer 020-222 222.


Parkeringsplatser, garage och mopedplatser: Kontakta Kjell, kontaktuppgifter finns i "Styrelsen" i menyn. 


Förråd och eget hobbyrym: Kontakta Mona-Lisa, kontaktuppgifter finns i "Styrelsen" i menyn. 


Föreningens släpkärra: Kontakta Styrelsen, kontaktuppgifter finns i "Styrelsen" i menyn. 


Tvättstuga och grovstvättstuga

I 38-huset finns våra tvättstugor med digitalt bokningssystem. Vi har också en grovtvättstuga som man använder till att tvätta t.ex. trasmattor, madrassöverdragsfodral och liknande. Rosita har hand om tvättstugorna.


Nyhetsbrev och annan info på Mitt Riksbyggen. Logga in på mitt Riksbyggen för att läsa våra infobrev, nyheter med mera.

https://mitt.riksbyggen.se/


Facebookgrupp för boende: Sök efter BRF Hagelbössan för att ansöka om medlemsskap. 


Mopedkörning är förbjudet i vårat område. Och mopeder får endast parkeras på mopedparkeringen nedanför 34-huset mot Markörgatan. 


Grovsopor och källsortering

Hållare och påsar till matrester finns att hämta när vi har öppet kontor. 

En gång varje vår och höst står förenings släpkärra utanför soprummet för inlämning av grovsopor. Info om det kommer innan. 


Sådant som det inte finns kärl för i soprummet får man åka med till Målserums återvinningscentral. Ett entrékort behövs, och det kan man få på plats när det är öppet. Klicka här för öppetider  Klicka här för info om entrékort Obs! Efter flytt måste man anmäla det till Västervik Miljö & Energi på 0490-257145 eller 0490-257050. Annars spärras kortet och man kommer inte in på återvinningscentralen. 


I vårat soprum kan man slänga matrester, brännbara hushållsopor, glasförpackning, plastförpackning, metallförpackning, tidningar och papper, pappersförpackningar, småbatterier och glödlampor. 

Klicka här för en bra guide i menyn till vänster om vad man slänger var.


Obs! Kuvert slängs i vanliga soppåsen. Klistret förstör återvinningsmaskinerna. Glödlampor, drickglas, speglas, porslin ska inte slängas i glasåtervinningen, endast burkar och flaskor. Gamla tidningar som gulnat ska inte slängas i tidningsåtervinningen. Förpackningar som innehåller både plast och papp ska sorteras efter vilket material som väger mest, alltså en kartong med lite plast på läggs i kartong. 

Obs! Det viktiga när det gäller plast, metall och glas är om det har varit en förpackning, inte själva materialet. Oftast sådant som innehållit eller varit en del av förpackning till mat, dryck eller andra varor ska sorteras som förpackning. Aldrig leksaker, prylar, verktyg, skrot m.m. Dessa har ju inte omslutit matvaror eller andra varor. Det positiva med det är att det då kan slängas i vanliga soppåsen, OM det kan brännas , ej med hårda delar av metall, glas, porslin, elektronik. Och inte om det kan återvinnas. 


Exempel på saker som ej kan slängas i vårat återvinningsrum som man får ta med till tippen: Stekpanna, kastrull, järngaller, kaffekanna, elektronik, värmeljus.